Saptamana patimilor: exercitiu

Saptamana patimilor: exercitiu

7 Aprilie 2015

Pentru ca este saptamana patimilor propun urmatorul exercitiu:

Sa te gandesti la acele parti mai putin pozitive, la lucrurile care nu-ti plac la tine. Fiecare dintre noi are anumite vicii sau comportamente, care pot produce o placere aparenta, dar care in timp ne pot afecta.

Fa o lista cu aceste parti din umbra.

Acum scrise si constientizate, incearca sa te gandesti ce-ti aduc aceste comportamente, ce-ti alimenteaza? Chiar iti produc placere?

Propun ca timp de o saptamana, doar atat pentru inceput, sa renunti si sa inlocuiesti unul dintre aceste comportamente negative, care nu-ti aduc nimic bun, cu ceva care te face fericit in timp!

De exemplu, viciul meu este dulcele, ciocolata; aparent imi produce o stare de bine, imi alimenteaza un gol interior, dar pe o perioada indelungata imi poate afecta starea de sanatate. Timp de o saptamana inlocuiesc ciocolata cu fructele!

Ce zici? Crezi ca ai putea face acest exercitiu?

Daca da, te astept sa-mi spui cum te-ai simtit, dupa o saptamana!

Psiholog Iulia Florea


Comenteaza

Informatii suplimentare

Oferim diverse metode si tehnici pentru a gasi solutii in viata, in aceste situatii critice, prin care trecem cu totii, fara a judeca, fara a da sfaturi, ci prin a va ajuta sa vedeti adevarul si sa va descoperiti propriile forte.

Contacteaza-ne →