Evaluarea psihologica

Evaluarea psihologica

Evaluarea psihologica este un proces complex de cunoastere (anamneza, observatie, interviu, administrare teste, interpretarea rezultatelor, recomandari), care poate evidentia eventualele tulburari psihice care ar putea exista, constientizarea cognitiilor generatoare de trairi pozitive sau negative, identificarea gamei de abilitati functionale sau tendinte spre un comportament disfunctional.

Poti vedea trasaturi pe care le cunosti foarte bine, dar si trasaturi care pe care acum le descoperi.

Evaluare psihologica se finalizeaza printr-un aviz, raport sau profil. Rezultatele obtinute de catre cel evaluat sunt confidentiale

Aceasta evaluare te ajuta sa te cunosti mai bine si sa semnalizezi existenta unor probleme, care ignorate pot duce la conflicte cu ceilalti, izolare, singuratate, depresie, agresivitate, delicventa, abandon scolar etc.

Privind portretul tau din acel moment poti sa alegi cum vei comunica mai bine, cum vei reactiona in anumite situatii si cum sa te intelegi mai bine.

Evaluarea psihologica poate cuprinde:

  • Evaluare cognitiva (teste de inteligenta, atentie, memorie)
  • Evaluarea personalitatii (afectiv, comportamental, emotional)
  • Evaluarea familiei, cuplului, copilului
  • Evaluarea starii de sanatate psihic
  • Evaluarea aptitudinilor.

Psihologia transporturilor

PsihoZen ofera servicii de examinare psihologica auto pentru obtinerea permisului auto (A, B, C, C+E, D).

Psihologia aplicata in domeniul securitatii nationale

Evaluarea psihologica in domeniul securitatii se realizeaza de catre psihologii cu drept de libera practica in specialitatea "psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale":