Exercitii pentru cresterea increderii in sine

Exercitii pentru cresterea increderii in sine

11 August 2021

Cum castigi increderea in tine? Asumandu-ti riscuri si punand in practica diverse activitati. Esti extrem de precaut si eviti riscurile pe cat posibil sau te entuziasmeaza noutatea riscului si aventurii? Daca nu-ti asumi riscuri atunci va deveni din ce in ce mai greu sa o faci in viitor.

Stima de sine ne ajuta propria persoana.Impreuna in procesul terapeutic te voi ajuta sa te dezvolti, sa te perfectionezi in arta de a trai si de a interactiona.Vei imbunatatii calitatea propriei vieti, dar si pe cea a celor din jurul tau, iti vei dezvolta stima de sine incercand sa ranspunzi intrebarilor care te framanta, vei explora latura ta vulnerabila fara frica, vei reusi sa faci conexiuni, sa-ti depasesti limitarile din prezent si sa descoperi cine esti acum si cine poti deveni. Fiecare dintre noi ne-am impus anumite limite,am trait totul cu anxietate. Psihoterapia iti ofera ideile si instrumentele necesare pentru a deschide propria cutie a Pandorei, cu atitudini, comportamente, emotii, ganduri si credinte. Vei avea posibilitatea sa alegi ce sa pastrezi, ce sa schimbi si la care sa renunti, castigand echilibru emotional, incredere in propria persoana si respect fata de sine.

Iti propun cateva exercitii:

1. Adu-ti aminte de lucrurile bune care ti s-au intamplat. Poate fi orice... o excursie deosebita, o prietenie de-o viata, o slujba, o locuinta noua, un copilas, o realizare semnificativa in viata ta sau definitivarea unui proiect important. Analizeaza aportul pe care l-ai avut tu in fiecare dintre aceste lucruri!

2.Iti propun sa enumeri zece lucruri pozitive care ti s-au intamplat in ultimii 5 ani!

Lucruri pe care le-ai realizat tu si ce calitati personale ai demonstrat facandu-le si care au contribuit pozitiv la realizarea lor. Ce contributie pozitiva ai avut in finalizarea acestor lucruri?

3. Am sa te invit sa enumeri ce lucruri te implinesc si te fac fericit cu adevarat? Enumera cateva dintre lucrurile simple care iti aduc bucurie pe urmatoarele planuri:

a) relatii si familie.......................

b) stil de viata..................

c) calatorii.................

d) finaciar.................

e) cariera/ munca..................

f) studii.....................

Acum accepta meritul celor facute si modul in care le-ai dus la bun sfarsit.Poti realiza mai multe asemenea lucruri, daca iti mentii o imagine pozitiva asupra propiei tale persoane.

Psiholog Catalin Lacusta


Comenteaza

Informatii suplimentare

Oferim diverse metode si tehnici pentru a gasi solutii in viata, in aceste situatii critice, prin care trecem cu totii, fara a judeca, fara a da sfaturi, ci prin a va ajuta sa vedeti adevarul si sa va descoperiti propriile forte.

Contacteaza-ne →