Psihoterapie de cuplu

Psihoterapie de cuplu

Din experienta mea ca psihoterapeut pot spune ca oamenii care se descriu ca fiind intr-o relatie intima stabila sunt mult mai fericiti decat cei singuri. Incidenta depresiei la oamenii casatoriti este semnificativ mai mica decat la cei singuri.

O relatie sanatoasa se mentine cand ambii parteneri manifesta: implicare, incredere, disponibilitate emotionala si asumarea responsabilitatilor.

In momentul in care apar intrebarile: Oare sunt fericit in relatia actuala?, Ce nu merge bine? pot aparea anumite comportamente disfunctionale - lipsa de interes fata de ceea ce spune si face partenerul, lipsa atragerii sexuale, abuz fizic, emotional etc. -, indicatori ai insatisfactiei pe termen lung, care pot arata o conexiune proasta intre parteneri si pot anticipa o despartire.

Cum te ajuta terapia de cuplu/familie?


Terapia de cuplu te ajuta sa-ti diagnostichezi propria relatie si eventual sa afli catre ce nivel vrei sa te indrepti sau din contra, poate evidentia diferentele din voi. Vei descoperi ce anume n-a mers in relatiile trecute, ce nu merge in prezent si vei invata sa-ti stabilesti obiectivele si valorile pentru relatia viitoare.

Veti invata sa oferiti dar si sa cereti in mod egal., amandoi trebuie sa faceti aceste lucruri, chiar daca fiecare contribuie cu lucruri diferite. Daca doar unul cere sau doar unul ofera, balanta se dezechilibreaza si apar frustrarile si nemultumirile.

Multi clienti imi spun in cabinet ca “nu au avut noroc in casnicie”. Terapia de cuplu te va face sa intelegi ca o relatie sanatoasa nu este o chestiune de noroc asa cum majoritatea tind sa creada. Relatiile progreseaza sau esueaza in functie de perceptiile partenerilor si felul in care se poarta unul fata de celalalt.

Terapia te va ajuta sa te concentrezi asupra relatiei tale, sa intelegi mult mai usor si mai profund dificultatile cu care se confrunta relatia ta si ce anume poti face pentru o relatie sanatoasa.

Psiholog Iulia Florea

In perioada 1-31 martie 2018, oferim o sedinta de terapie gratuita in masura locurilor disponibile.

Vei putea beneficia de prima sedinta in mod absolut gratuit, fara nicio obligatie de a continua.

Programarile se vor face in prealabil doar prin email la adresa: contact@psihozen.ro, cu o mica descriere a problemei care va macina. Veti fi contactat pentru a stabili impreuna programarea, la cabinet.


Comenteaza

Informatii suplimentare

Oferim diverse metode si tehnici pentru a gasi solutii in viata, in aceste situatii critice, prin care trecem cu totii, fara a judeca, fara a da sfaturi, ci prin a va ajuta sa vedeti adevarul si sa va descoperiti propriile forte.

Contacteaza-ne →