Psihoterapie pentru vicii, dependente si adictii

Psihoterapie pentru vicii, dependente si adictii

Cu ajutorul unui psihoterapeut vei invata modalitatea prin care poti sa pui stapanire pe timpul si pe viata ta. Iti va oferi concepte si solutii originale, practice si tacticoase, pe care le poti aplica in diverse situatii de viata.

Tineri, batrani, multe persoane din ziua de azi cad in patima viciilor. Iar cand vorbesc de vicii spun orice obicei care iti dauneaza: fumat, acool, droguri, jocuri de noroc ( pacanele, pariuri, ruleta), jocuri pe calculator, mancare ( fast food, dulciuri), retelele de socializare etc.

Viciile creeaza dependenta in situatia in care persoanele respective nu reusesc in mod repetat sa-si controleze comportamentul si persista dincolo de efectele devastatoare in plan material, familial, social, profesional.

Fie ca esti dependent de jocurile de noroc, de heroina, de cocaina, fast food sau de jocurile pe calculator, experienta folosirii lor este ca o plimbare in montaigne russe, cu satisfactie pe termen scurt intr-un orizont cu astepari mai mari si cu multe frustrari pana la implinirea asteptarilor.

Toate aceste obiceiuri dezvolta fenomenul de toleranta, in sensul ca apare nevoia de a creste „doza” pentru a obtine aceeasi stare de bine, iar incercarea de a stopa obiceiul atrage efecte fizice si psihice asemanatoare sevrajului la o substanta psihoactiva: dificultati de concentrare, iritabilitate, neliniste, anxietate, insomnie sau tendinta depresiva.

De cele mai multe ori viciile ascund in spatele lor o problema. Sunt considerate o ”fuga” de viata reala.

Abstinenta are urmatoarele simptome:

 • furie
 • agresivitate
 • tristete, chiar depresie
 • plictiseala, incapacitatea de gestionare a timpului intr-un mod util
 • anxietate
 • insomnie

Cum recunosti o dependenta de: fumat, acool, droguri, jocurile de noroc ( pacanele, pariuri, ruleta), jocuri pe calculator, mancare ( fast food, dulciuri), retelele de socializare etc.?

Daca efectele nedorite ale obiceiurilor nedorite iti afecteaza intr-un fel viata, sanatatea, relatiile cu cei apropiati, activitatea profesionala, atunci ai o problema legata de gestionarea viciului.

De exemplu, daca incepi sa simti nevoia de a consuma alcool, droguri, fast food sau de a te duce cat mai des la casino si descoperi ca-ti este greu sa-ti asumi aceasta situatie sau sa renunti la ea, sau iti este din ce in ce mai greu sa controlezi cantitatea, situatia, atunci poti spune ca ai devenit dependent de viciul tau.

Raspunde cat mai sincer la urmatoarele intrebari, iar daca raspunsul tau este afirmativ la minim una dintre intrebari, ai nevoie urgent de ajutorul psihoterapiei:

 • Au aparut schimbari in relatia de cuplu?
 • Au aparut modificari in felul in care iti indeplinesti obligatiile de serviciu?
 • Au aparut modificari in felul in care te percepi pe tine insuti?
 • Ai probleme cu legea?
 • Incerci sa faci rost de bani din toate partile, cunoscuti, banci etc.?

Cum te ajuta psihoterapia?

Cu ajutorul unui psihoterapeut vei invata modalitatea prin care poti sa pui stapanire pe timpul si pe viata ta. Iti va oferi concepte si solutii originale, practice si tacticoase, pe care le poti aplica in diverse situatii de viata.

Te va ajuta la o constientizare mai buna a valorilor, atitudinilor si emotiilor tale de fond. Constientizarea in sine este modelatoare. Vei invata cum sa detii controlul asupra indatoririlor si activitatilor tale, vei incepe sa petreci mai mult timp ocupandu-te de acele activitati care produc cu adevarat o schimbare in viata ta si care iti aduc o stare de bine. Psihoterapia te va ajuta chiar si dupa ce vei iesi din terapie.


Comenteaza

Informatii suplimentare

Oferim diverse metode si tehnici pentru a gasi solutii in viata, in aceste situatii critice, prin care trecem cu totii, fara a judeca, fara a da sfaturi, ci prin a va ajuta sa vedeti adevarul si sa va descoperiti propriile forte.

Contacteaza-ne →